wrapper

Την πρώτη θέση του 4ου ομίλου της Β’ κατηγορίας καταλαμβάνει ο Αστέρας Ραιδεστού, έχοντας συλλέξει 18 βαθμούς χάρη στις 6 νίκες και 1 ήττα που έχει σημειώσει σε επτά παιχνίδια.

Το erasitexnika.gr επικοινώνησε με τον προπονητή του συλλόγου, Χρήστο Αλιβάνογλου και εκείνος δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

erasitexnika.gr: «Χρήστο καταρχάς θα θέλαμε να μας πεις πως ήταν το στάδιο της μετάβασης από παίκτης σε προπονητής, δεδομένου του γεγονότος ότι μέχρι πρόσφατα ήσουν εντός των τεσσάρων γραμμών»

Χ.Α.: «Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση και η αλήθεια είναι ότι μου κάθισε λίγο βαριά, γιατί δεν πίστευα ότι θα σταματήσω. Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσουμε προετοιμασία βέβαια. Έχω συνειδητοποιήσει τι κάνω πλέον, παρ’ όλα αυτά κάποιες φορές ταυτίζομαι με τους παίκτες και θέλω να μπω μέσα να παίξω, αλλά το ελέγχω! Έχω αρχίσει να δουλεύω διαφορετικά πράγματα πάνω στο ποδόσφαιρο, ανακαλύπτω και αρκετά και πλέον νομίζω ότι μπαίνω σιγά-σιγά στο πετσί του ρόλου».

erasitexnika.gr: «Πού νομίζεις ότι οφείλεται το πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας φέτος;»

Χ.Α.: «Στο ότι γίνεται σωστή δουλειά και στο ότι έχουμε καλούς παίκτες. Πραγματοποιήσαμε 11-12 ποιοτικές μεταγραφές που μας δυνάμωσαν αρκετά και οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από την περιοχή της Ραιδεστού. Κάτι άλλο που παίζει σημαντικό ρόλο είναι ότι κάνουμε πολλές φάσεις και πετυχαίνουμε αρκετά γκολ. Μάλιστα διαθέτουμε την 2η καλύτερη επίθεση της ΕΠΣΜ μέχρι στιγμής με 23 τέρματα (σ.σ. πίσω από τον ΠΑΟ Κουφαλίων που έχει 25) έχοντας επίσης έναν πλουραλισμό στο σκοράρισμα, αφού πολλοί παίκτες μας έχουν παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες. Προτιμάμε άλλωστε το ανοιχτό, επιθετικό ποδόσφαιρο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μελετάμε προσεκτικά τον κάθε αντίπαλο».

erasitexnika.gr: «Ποιοί οι στόχοι του Αστέρα για τη φετινή χρονιά;»

Χ.Α.: «Η αλήθεια είναι ότι από πλευράς διοίκησης δεν έχει τεθεί ξεκάθαρα ως στόχος το πρωτάθλημα και η άνοδος, αλλά προσωπικά τα θέλω και τα δύο. Το υλικό μας είναι υψηλότερων κατηγοριών, μιας και το 80% του έμψυχου δυναμικού αγωνιζόταν στην Α’ και στην Α1, ωστόσο λόγω των στενών σχέσεων που έχω, κατάφερα να τους πείσω να έρθουν στον Αστέρα».

erasitexnika.gr: «Η πρόσφατη αναβολή των αγώνων θα σας επηρεάσει θετικά ή αρνητικά και γιατί;»

Χ.Α.: «Η γνώμη μου είναι ότι τουλάχιστον εμείς δεν θα επηρεαστούμε ούτε αρνητικά, ούτε θετικά, καθώς η αναβολή δεν είναι κάτι που θα μας κόψει τη φόρα. Όπως θα παίζαμε την προηγούμενη Κυριακή, έτσι θα παίξουμε και την ερχόμενη. Θεωρώ ότι κάποια παιχνίδια θα μπορούσαν να γίνουν επειδή το Σαββατοκύριακο έφτιαξε ο καιρός, αλλά από την Ένωση φαίνεται πως το σκεφτήκαν γενικότερα, αφού υπήρχε η περίπτωση κάποιες ομάδες να πάνε στο γήπεδο και να αποφασιστεί εκεί ότι ο αγώνας δεν δύναται να πραγματοποιηθεί, προσθέτοντας έξτρα έξοδα στα σωματεία (π.χ. μετακινήσεις)».

erasitexnika.gr: «Υπάρχει κάποια ή κάποιες ομάδες του ομίλου που να ξεχωρίζεις και να τις θεωρείς ως δυνατούς διεκδικητές των πρώτων θέσεων της βαθμολογίας;»

Χ.Α.: «Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα όλες τις ομάδες, όμως από αυτές που έχουμε κοντραριστεί ξεχωρίζω την Γερμανική Ακαδημία, τον Άγιο Αντώνιο λόγω έδρας και εμπειρίας, όπως πιστεύω ότι και ο Τρίλοφος θα ανέβει στη συνέχεια».

erasitexnika.gr: «Κλείνοντας, το σχόλιό σου για την ερχόμενη αναμέτρηση εκτός έδρας με τον Πυρσό Αγίας Τριάδας;»

Χ.Α.: «Θα είναι ένα δύσκολο ματς ανεξαρτήτως θέσεως στον βαθμολογικό πίνακα, όμως εμείς θα πάμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, όπως και σε κάθε αγωνιστική».

Κλείνοντας, ο Χρήστος Αλιβάνογλου μας τόνισε:

«Έχουμε μια πολύ καλή λειτουργία στην ομάδα, υπάρχει οικογενειακό κλίμα μεταξύ μας, ενώ διαθέτουμε και καλές εγκαταστάσεις. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δείχνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τέλος, υπάρχει η προοπτική για κάποιουςνεαρούς να φύγουνε σύντομα για υψηλότερες κατηγορίες, κάτι που είναι θετικό για το σύλλογο».

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα