wrapper

Είναι η στιγμή που μπορεί να περιμένεις καρτερικά να έρθει μια ολόκληρη σεζόν, αλλά ήρθε για την παρέα της Αναγέννησης Αγίου Ιωάννη.

Ο επικεφαλής αυτής, Γιάννης Κοκκινίδης, έχει μόλις ακούσει το σφύριγμα της λήξης του ντέρμπι με την Ιταλική Ακαδημία και στα αυτιά του αυτό αντηχεί σαν το τελευταίο κουδούνι του σχολείου πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Μέσα σε δευτερόλεπτα ξεσπά σε "περίεργους" πανηγυρισμούς, κατακλύζεται από αμέτρητα συναισθήματα, μη ξέροντας ποιον να πρωτοαγκαλιάσει, να φιλήσει, να αστειευτεί, να πει το πρώτο μπράβο. Γι' αυτό και οι δηλώσεις που έκανε, χρονικά λίγο αργότερα, στο αθλητικό μας portal και θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω είναι πλημμυρισμένες από τα βιώματα όλης της χρονιάς, συνθέτοντας παράλληλα το παζλ της ευάρεστης, ως επί το πλείστο, αλλά και ελαφρώς δυσάρεστης (από συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων), ψυχικής του διάθεσης. 

"Το ματς είχε τελειώσει από τα αποδυτήρια μας. Ένιωθα το πάθος μας να ξεχειλίζει, ένιωθα σαν αυτό που λένε όνειρο ζω μη με ξυπνάτε. Αφιερώνω το πρωτάθλημα στον γιο μου που είναι μόλις λίγων μηνών, μιας που είναι και το γούρι μου, για ακόμα μία φορά. Συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές μου, που πίστεψαν σε αυτό το όνειρο από την πρώτη στιγμή. Κάναμε μία ομάδα πρότυπο, μία ομάδα ξεχωριστή, η οποία από την αρχή έκανε τη διαφορά, πρώτα σε χαρακτήρες και μετά σε ποδοσφαιριστές. Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλη τη χρονιά κάτω από δύσκολες συνθήκες, δύσκολες ώρες και πολλά εμπόδια...όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι να μας διαλύσουν από την αρχή, άνθρωποι σε εισαγωγικά φυσικά, που δεν πρέπει να βρίσκονται καν σε αυτόν τον χώρο, όμως αυτό που έλεγα πάντα και αυτό θα λέω είναι ότι, ο Θεός βλέπει. Αυτά τα παιδιά απέδειξαν σε όλους τι αξίζουν.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Ανδρέα Μπατζιλή και τον Γιώργο Χαριζάνο, τους προπονητές, μου καθώς το καλοκαίρι που αποφασίσαμε και ξεκινήσαμε μαζί την ξεχωριστή αυτή ομάδα με βάση το ήθος και τις αξίες ποδοσφαίρου δεν είχαμε βλέψεις για πρωτάθλημα. Αυτοί λοιπόν οι δύο άνθρωποι, με σκυμμένο το κεφάλι και με πολύ σκληρή δουλειά πάλεψαν για να πετύχουν και να κάνουν το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή πραγματικότητα ότι και να πω είναι λίγο για αυτούς, πάντα θα τους ευχαριστώ γιατί αυτοί έδωσαν τα πάντα αφήνοντας τις οικογένειές τους, τις δουλειές τους και πολλά άλλα όπως και τη ζωή τους για να είναι παρών στην επίτευξη του στόχου μας. Ακόμα, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ανθρώπους που ήταν πίσω από τα φώτα. Όσο για σήμερα, αν και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε εθνικές κατηγορίες τολμώ να πω ότι αυτό που έζησα ήταν κάτι το ξεχωριστό, μία φανταστική ατμόσφαιρα. 

Το πιο μεγάλο ευχαριστώ ξανά και ξανά στα παιδιά της ακαδημίας μας και τους γονείς μας που ήταν παρών και σήμερα, τους χρωστάω το χαμόγελο μου. Χρωστάω σε αυτούς, την ακαδημία μου. Πάντα θα είμαι ευγνώμων για όλη τη στήριξη τους, από την πρώτη στιγμή, γι' αυτό και τους λέω ξεχωριστούς. Είναι ειλικρινά η οικογένεια μου, ο Θεός να τους έχει καλά και να χαμογελάνε.

Όλα έγιναν κάτω από τις αξίες που πρεσβεύουμε και μαθαίνουμε στα παιδιά της ακαδημίας μας, με το ήθος να πρωταγωνιστεί πάντα στην καθημερινότητα των προπονήσεων μας, κάτι που φάνηκε σε ένα τέτοιο ματς-τελικό πρωταθλήματος, καθώς πάνω από 400 άτομα σε μία κερκίδα απέδειξαν σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, πως όταν δύο ομάδες έχουν ήθος, όταν δύο ομάδες έχουν δύο προέδρους που κάνουν τη διαφορά και όταν υπάρχει μία ωραία φιλοσοφία μπορούν να συνυπάρξουν φωνάζοντας και δημιουργώντας μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που θα ζήλευαν ομάδες Α' Εθνικής. Υποσχέθηκα για μία άψογη φιλοξενία στην Ιταλική Ακαδημία και στον φίλο Βαλάντη Σπανίδη και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Δεν είναι για τα φρούτα, τα νερά και όλα όσο μπορούσαμε και προσπαθήσαμε να προσφέρουμε, αλλά γιατί πάνω από όλα μπήκαμε και βγήκαμε στο γήπεδο αγκαλιασμένοι και με αυτούς και με τα παιδιά της Ιταλικής Ακαδημίας. Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στα παιδιά και ραντεβού του χρόνου στη Β' κατηγορία.

Όσον αφορά για τη Β' κατηγορία που με ρωτάτε, προς το παρόν απολαμβάνουμε και θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το πρωτάθλημα, όπως και τις ωραίες στιγμές που μόνο εμείς ξέρουμε. Όλα θα γίνουν, υπάρχει χρόνος για να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι του χρόνου στην νέα κατηγορία. Το ποδόσφαιρο για μένα είναι κάτι το ξεχωριστό και για αυτό όπως λέω και στα παιδιά, η μπάλα έχει μέσα χαρές και λύπες, σήμερα και φέτος η χαρά μας χτύπησε την πόρτα". 

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα