wrapper

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Μακεδονίας αφιερωμένη φέτος στην ειρήνη.

Εξακόσια και πλέον άτομα έδωσαν το παρών ανάμεσα τους, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ, παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές, προπονητές, γονείς, πρόεδροι άλλων Ενώσεων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του κοινοβουλίου, διαιτητές και παρατηρητές αγώνων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εξαιρετική ερμηνεία παλιών τραγουδιών των παιδιών από το τμήμα Ελληνικής μουσικής του μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση του μαέστρου και καθηγητή Δημήτριου Πρατσινάκη. Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου της Ένωσης, Βαγγέλη Γραμμένου ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε επιλέξει να βραβεύσουμε ανθρώπους με ήθος και επιδόσεις. Ανθρώπους που ήταν και είναι παράδειγμα προς μίμηση που προσέφεραν και προσφέρουν στην κοινωνία. Σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται και σπαράζεται από μια πρωτοφανή κρίση. Αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα. Δυστυχώς αξίες και οράματα σβήνουν γι΄αυτό επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να πούμε όχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη, όχι στον φόβο, ναι στην ελπίδα. Θα σας πω και τι έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος, το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη, το όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη, γι’ αυτό και η φετινή γιορτή μας είναι αφιερωμένη στην ειρήνη. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο περνάει δύσκολα, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια που τραβούσε το δικό του γολγοθά. Παράλληλα, η ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου άγεται και φέρεται, Αυτοί που ασέλγησαν στο ποδόσφαιρο, είναι οι ίδιοι που παρουσιάζονται ως σωτήρες αυτού. Γι’ αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα εναντίον τους. Είναι χρέος μας προς την ελληνική κοινωνία και στα μικρά παιδιά να συνεχίσουμε. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος και ανηφορικός αλλά το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει. Θέλουμε πίσω τις Κυριακές μας. Η προσπάθεια για ανάπτυξη και διάδοση του ποδοσφαίρου αν και είμαστε σε ένα τραγικό οικονομικό περιβάλλον θα συνεχιστεί. Πρέπει να παραμείνει η νεολαία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι ο κόσμος αγαπά το καλό ποδόσφαιρο και το γήπεδο. Θα συνεχίσουμε λοιπόν τη μάχη για όμορφο ποδόσφαιρο μακριά από σκοπιμότητες και βία. Οι δύσκολοι αυτοί καιροί απαιτούν συσπείρωση, διάλογο και αλληλεγγύη. Το πιο όμορφο και αγνό κομμάτι είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και πρέπει να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία των πρωταθλημάτων μας. Να διαφυλάξουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών και θα συνεχίσουμε τις εκδηλώσεις κατά του aids και άλλων ασθενειών, αλλά και τη βοήθεια μας στις ευπαθείς ομάδες. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες γιατί πολύ απλά αγαπάμε το ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια πραγματοποιηθήκαν οι βραβεύσεις, που είχαν ως εξής:

Στην Ολυμπιονίκη, Βούλα Πατουλίδου για την πολύχρονη προσφορά της στον Αθλητισμό και την Κοινωνία.

Στον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τις άοκνες προσπάθειές του να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Στον Δημοσιογράφο και συγγραφέα, Γιώργιο Σκαμπαρδώνη για την πολύχρονη προσφορά του στη δημοσιογραφία και τον Πολιτισμό.

Στα σωματεία, ΠΑΟΚ, Απόλλων Καλαμαριάς, Αναγέννηση Επανομής, Β.Α.Ο., Μαραθώνας, Μελιτέας, Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου και ΠΑΕ Τερψιθέας Ευαγγελίστριας (πρώην Ολυμπιακός Τερψιθέας) για την 90χρονη (έτος ίδρυσης 1926) συνεχή προσφορά του στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Στον πατέρα Χρήστο Μήτσιο για την αξιοζήλευτη κοινωνική του προσφορά.

Στον βετεράνο ποδοσφαιριστή, Γιώργιο Γούσιο για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

Στον μη εν ενεργεία διαιτητή, Νικόλαο Βουρνέλη για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.

Στον Δημήτρη Βατσικούρα, για την πολύχρονη προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.

Στον προπονητή, Λάμπρο Ανδριόπουλο για την πολύχρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

Στον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, Σάββα Κουγιουμτζίδη (Δόξα Ελπίδας) για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στους παράγοντες, Μαρία Κετζάκη, Ιωάννη Αβραμίδη (64 συνεχή χρόνια Πρόεδρο του Απόλλωνα Καστανά) και Χάρη Συμεωνίδη για την πολύχρονη προσφορά τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στον αριστούχο σπουδαστή ποδοσφαιριστή της ΑΕ Ευόσμου, Στέφανο Χαντζιάρα

Στο Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης για την πολύχρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία.

Στο Αριστοτέλειο Κολέγιο για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στην κατηγορία κοριτσιών και στον προπονητή τους, Γιώργιο Χατζόγλου.

Στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Super League (Κ 15 ετών) και στον προπονητή του, Βασίλη Μήττα.

Στη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του 10ου Πρωταθλήματος Α κατηγορίας Γυναικών και του Κυπέλλου Γυναικών για 4η φορά στην ιστορία της και στον προπονητή της, Αλέξανδρο Κατηκαρίδη.

Επίσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στα σωματεία που αναδείχθηκαν πρωταθλητές, δευτεραθλητές και ανήλθαν κατηγορία, που κατέκτησαν το κύπελλο ήθους, που διακρίθηκαν στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στα παιδικά πρωταθλήματα κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο 2014 - 2015:

Στην μικτή ομάδα Παίδων της ΕΠΣ Μακεδονίας για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο 2ο όμιλο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με την ομάδα της Βόρειας Ζώνης και στους προπονητές τους, Αθανάσιο Καναρά και Χαράλαμπο Παπαπαναγιώτου.

 

Επίσης, τιμήθηκαν τα παρακάτω σωματεία που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2014 2015:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ήθους: Αγιος Ιωάννης Ο Χρυσόστομος, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νεάπολης, Απόλλων Ζαγκλιβερίου, Δόξα Ρετζικίου, Ελλήσποντος Μαδύτου, Μακεδονικός Γέφυρας

Κυπελλούχος Ερασιτεχνικών ομάδων της Ε.Π.Σ.Μ.: ΓΣ Ηλιούπολης

Πρωταθλητής της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας και για την άνοδό του στη Γ Εθνική: ΑΠΕ Λαγκαδά

Δευτεραθλητής της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας: Κεραυνός Αγγελοχωρίου

Άνοδος από την Α Ερασιτεχνική κατηγορία στην Α1 κατηγορία: ΠΑΟ Κουφαλίων, Φοίνικας Πολίχνης, Νίκη Μεσημερίου, Θύελλα Περιστερώνα, Αίας Ευόσμου και Μακεδονικός Λητής

Άνοδος από τη Β Ερασιτεχνική κατηγορία στην Α κατηγορία: Μ. Αλέξανδρος Καλοχωρίου, Πέρα, Νίκη Ευκαρπίας, Ατρόμητος Τριαδίου, Αστέρας Ανάληψης, Δόξα Ελπίδας, Δόξα Αγίου Παύλου, Δόξα Ασσήρου, ΑΕ Κρήνης, ΜΑΣ Στίβου, AE Καλλιθέας Παν. Φανερωμένη, Ατρόμητος Πλαγιαρίου και Αρης Ξηροποτάμου

Άνοδος από τη Γ Ερασιτεχνική κατηγορία στη Β κατηγορία: Νέα Πολιτεία Ευόσμου, Δόξα Ρετζικίου, Αναγέννηση Αγίου Ιωάνννη, Απόλλων Ζαγκλιβερίου, ΑΣ Μενεμένης, Λύκοι Δήμου Παύλου Μελά, Ελπίδες Θερμαϊκού Θέρμης, Ελλήσποντος Μαδύτου, Μακεδονικός Μοναστηρίου, Iωάννης Παπάφης, Νίκη Κερασιάς, Φοίνικας Σχολαρίου

Διάκριση στην Κατηγορία Νέων: Μπέμπηδες 2000 (πρωταθλητές ειδικής βαθμολογίας), Αρης Θεσσαλονίκης (1ος όμιλος ειδικής βαθμολογίας), Αγροτικός Αστέρας (2ος όμιλος ειδικής βαθμολογίας)
Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών (πρωταθλήτρια - 4ος όμιλος), Αρης Θεσσαλονίκης (1ος όμιλος), ΑΕΠ Ηρακλής 1908 (2ος όμιλος), Απόλλων Καλαμαριάς (3ος όμιλος), Λύκοι Δήμου Π. Μελά (5ος όμιλος), ΑΠ Κένταυρος (6ος όμιλος), και ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου (7ος όμιλος)

Διάκριση στην Κατηγορία Παίδων: ΠΑΟΚ (πρωταθλητής ειδικής βαθμολογίας), Αρης Θεσσαλονίκης (1ος όμιλος ειδικής βαθμολογίας), Παύλος Μελάς (2ος όμιλος ειδικής βαθμολογίας),
ΜΑΣ Αγιος Δημήτριος (πρωταθλητής - 1ος όμιλος), Μπέμπηδες 2000 (2ος όμιλος), Αρης Θεσσαλονίκης (3ος όμιλος), ΑΣ Γιώργος Κούδας, Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών (4ος όμιλος), Μακεδόνας Βέροιας (5ος όμιλος), ΑΟ Πρωτέας (2) (6ο όμιλος), Μακεδονικός (7ος όμιλος), Κεραυνός Κολχικού (8ος όμιλος) και Δόξα Πενταλόφου (9ος όμιλος)

Διάκριση στην Κατηγορία Προπαίδων 11 Χ 11: ΠΑΟΚ 2002 2003 (πρωταθλητής - 2ος όμιλος), ΠΑΟΚ 2003 (1ος όμιλος), ΑΟ Πρωτέας (3ος όμιλος) και Ντίνος Κούης (2) (4ος όμιλος)

Διάκριση στην Κατηγορία Προπαίδων 9 Χ 9: ΑΟ Πρωτέας (πρωταθλητής), Ποσειδώνας Μηχανιώνας (1ος όμιλος), Μπέμπηδες 2000 (2ος όμιλος), ΠΑΟ Διοικητηρίου (3ος όμιλος), Κεραυνός Κολχικού (4ος όμιλος), Ντίνος Κούης (5ος όμιλος), ΑΠ

Κένταυρος (6ος όμιλος) και ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου (7ος όμιλος)

Διάκριση στην Κατηγορία Τζούνιορ: ΠΑΟΚ 2004 (πρωταθλητής ομίλου ειδικής βαθμολογίας)

 

*. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κόπηκε και η βασιλόπιτα της ΕΠΣ Μακεδονίας.

*. Όποιος ενδιαφέρεται για το πλήρες φωτογραφικό υλικό (247 φωτογραφίες), μπορεί να επικοινωνήσει στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα