wrapper

Φίλες και φίλοι γεια σας!

Σήμερα το θέμα μας θα είναι λίγο απ’ όλα, διότι οι εξελίξεις τρέχουνε συνεχώς και υπάρχουν αρκετά μέτωπα ανοιχτά.

Το ξέρω ότι έχετε διαβάσει ήδη τέσσερα μέρη για το «κυλικείο» που ονομάζεται ΕΠΣ Μακεδονίας, ωστόσο δεν γίνεται να μην σταθούμε στο κλασικό ετήσιο πανηγυράκι που στήθηκε φέτος, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από μία αρχή -γιατί ήδη ακούστηκαν αρκετά- και ας αναλύσουμε όπως πάντα τα δεδομένα με επιχειρήματα

1. Οι σχέσεις Γραμμένου – Ψωμιάδη και το «τεταμένο κλίμα» μεταξύ τους

Αρκετοί παρατήρησαν το ότι οι δυο προαναφερθέντες άντρες, παρά τις όποιες καλές σχέσεις είχαν μεταξύ τους στο παρελθόν (όπου κι αν βασίζονταν αυτές), δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα στην ετήσια γιορτή της ΕΠΣΜ, πράγμα που από κάποιους σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα θα πω εγώ. Προσωπικά για τον πρώτο τα έχω πει αναλυτικά σε προηγούμενα άρθρα και θεωρώ ότι αν δεν είναι όντως ανίκανος να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα (βάσει της 13χρονης θητείας του ως πρόεδρος), τότε είναι ένας πολύ καλός δημοσιοσχεσίτης που εκμεταλλευόμενος σε πολύ μεγάλο μέρος τη δική σας βλακεία κατάφερε να φτάσει στην καρέκλα της ΕΠΟ. Τώρα για αυτά που λέγονται περί κάθαρσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, απλά κλαίνε και τα δάκρυα.

Όσον αφορά τον δεύτερο, θεωρώ ότι πρόκειται για δεινοσαυρική φυσιογνωμία που θα πρέπει να καταλάβει ότι πέρασε η μπογιά του και ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει στην μπάντα και να αντιληφθεί ότι τα χρόνια του περάσανε γενικώς, κάτι που πρέπει να αντιληφθούν και οι όποιοι βλάκες εξακολουθούν να τον στηρίζουν. Φίλε είσαι ο κομμουνιστής ή αν θέλετε κάποιοι ο δωδεκαθεϊστής της παρέας. Οι εξελίξεις σε έχουν ξεπεράσει.

2. Το γεγονός ότι δεν τιμήθηκε η πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Ρυσίου, Κατερίνα Συριστατίδου

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε και πολλά για το εν λόγω θέμα. Κάθε χρόνο έχουμε τις γνωστές κωλοπρέπειες, τις γνωστές δημόσιες σχέσεις της πούτσας, το γλείψιμο των υπαλλήλων στα αφεντικά, τη βράβευση κάθε ξεθαμμένης προσωπικότητας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και ούτω καθ εξής. Να σας πω κάτι; Καλύτερα που δεν ασχολήθηκαν με την κ. Συριστατίδου. Εγώ αν ήμουν συγγενής της θα αρνούμουν να παραλάβω ένα βραβείο που θα μου έδιναν κάποιες λέρες για να μην βρωμίσω τα χέρια μου. Α, ούτε χρειάζεται να στείλουν κάποιον αντιπρόσωπο στην κηδεία της άτυχης γυναίκας, θα είναι προσβολή προς τη μνήμη της.

3. Η απονομή του κυπέλλου ήθους στον ΑΟ Θράκης

Καταρχάς θέλω να διευκρινίσουμε το εξής. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει το όλο κομμάτι περί μουσουλμάνων, μειονοτήτων και λοιπές μαλακίες. Εδώ το θέμα είναι αγωνιστικό. Παρά το οτιδήποτε έχει κάνει εντός και εκτός γηπέδου ο ΑΟ Θράκης οποιαδήποτε άλλη χρονιά, πέρσι παρουσίασε μια μεταλλαγμένη θα έλεγε κανείς συμπεριφορά και δικαίως πήρε το κύπελλο ήθους. Αν η ΕΠΣΜ θεώρησε ότι επειδή ο σύλλογος έκανε επεισόδια ΦΕΤΟΣ δεν έπρεπε να του δώσει το σχετικό κύπελλο, τότε η ΕΠΣΜ έχει λάθος από τη στιγμή που το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο. Για να μην παρεξηγηθούν κάποιοι ηλίθιοι, ξέρω πολύ καλά για τι σωματείο μιλάμε και σίγουρα δεν πρόκειται για καλόπαιδα. Ωστόσο εδώ στεκόμαστε στα δεδομένα, δηλαδή τι έγινε την περσινή χρονιά και όχι την φετινή.

4. Το μπάχαλο που προξένησε η δήλωση του Σάββα Δημητριάδη περί «Ινδών, Μουσουλμάνων, Χριστιανών, gay και straight»

Για την ακρίβεια ολόκληρη η έκφραση ήταν «Να σταματήσουμε να αποκαλούμε τον εαυτό μας Ινδό, Μουσουλμάνο, Χριστιανό, gay ή straight, γιατί έτσι υιοθετούμε τη βία»

Είναι πολλά τα επίθετα με τα οποία θα χαρακτήριζα έναν τέτοιο τύπο και γνωρίζετε πως έχω αρκετά πλούσιο λεξιλόγιο. Παρ’ όλα αυτά δεν θα το κάνω, γιατί φαντάζομαι ότι κανένας από σας δεν προτίθεται να μου πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Ας αρχίσουμε απ’ το γεγονός ότι κάποιοι τριμάλακες -και εκμεταλλευόμενοι το πρόσφατο θέμα με το Σκοπιανό- πιάστηκαν από αυτό ως είθισται και το πράγμα γύρισε αλλού, απομονώνοντας μόνο την έκφραση «να σταματήσουμε να είμαστε χριστιανοί». Γαμήστε τους αυτούς, απλά προσπαθούν να πατήσουν στο δήθεν πατριωτικό φρόνημα του κάθε αμόρφωτου καραγκιόζη για λίγα κλικ.

Κάποιοι που ενδεχομένως να πιστεύουν ότι είναι πιο «ψαγμένοι», μπορούν να συνδέσουν την πλήρη έκφραση ως γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο ο κ. Δημητριάδης είναι φίλα προσκείμενος.

Εγώ θα σταθώ σε αυτά που είπε –θέλοντας να δώσει απαντήσεις- στον αέρα του Αρένα FM.

Ο άνθρωπος ξεκίνησε λέγοντας ότι η γιορτή της Ένωσης έχει ξεπεράσει το αθλητικό της κομμάτι και είναι πλέον ένα κοινωνικό γεγονός. Ώπα ρε μεγάλε, σιγά μην είναι και η σύνοδος των G7. Πέρα από το γεγονός ότι οι γνωστοί-άγνωστοι, παρατρεχάμενοι και «συγγενείς» γλείφουν ο ένας την κωλοτρυπίδα του άλλου, δεν τρέχει και τίποτα ιδιαίτερο. Μάλιστα, προσωπικά είμαι πολύ περήφανος που το erasitexnika.gr απέχει συνειδητά από το όλο τσίρκο.

Συνέχισε –δήθεν συγκινημένος- λέγοντας ότι είναι πολύ περήφανος που στην πρώτη του χρονιά ως πρόεδρος συνάντησε τον άνθρωπο που έχει αλλάξει και διαμορφώσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και που προσπαθεί να αλλάξει το άθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο πλέον, αναφερόμενος φυσικά στον Βαγγέλη Γραμμένο.

Φίλε, η δήθεν αμηχανία που πας να βγάλεις στην χροιά της φωνής σου είναι προσποιητή και κάθε νοήμων άνθρωπος με IQ λίγο περισσότερο από τον Forrest Gump μπορεί να το διακρίνει. Δυστυχώς όμως απευθύνεσαι κατά κύριο λόγο σε ηλίθιους, γιατί κανονικά έπρεπε να σου πετάνε ζαρζαβατικά, αν όχι πέτρες. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κάνεις επίκληση στο συναίσθημα, ειδικά τη στιγμή που είσαι διορισμένος και όχι εκλεγμένος με δημοκρατικές διαδικασίες. Απλά δεν έχεις θέση στο γαμημένο βήμα.

Περαιτέρω αναφέρθηκε στην φράση που προαναφέραμε, δικαιολογώντας την με το επιχείρημα ότι μίλησε γενικά για το κακό του διαχωρισμού και όχι συγκεκριμένα για τους χριστιανούς, τονίζοντας μάλιστα ότι απομονώθηκαν κάποια από τα λεγόμενά του. Εδώ θα είμαι καλόπιστος, δεχόμενος ότι είχε καλό σκοπό και δεν υπονοούσε οτιδήποτε άλλο. Φρόντισε φυσικά να καλύψει τεχνηέντως τον κώλο του λέγοντας ότι οι δηλώσεις του απευθύνονται σε νοήμονες ανθρώπους και όχι σε ανόητους, λες και ο ίδιος είναι καθηγητής του ΜΙΤ. Βέβαια από την άλλη έχει εν μέρει δίκιο, διότι αν δεν απευθυνόταν σε ανόητους δεν θα καθόταν και στην καρέκλα που κάθεται τώρα. Τώρα ποιος τον έχρισε αναλυτή της κοινωνίας δεν ξέρω, μιας που στα τόσα χρόνια ενασχόλησης με τον χώρο δεν είδα κάποιον να καταφέρεται (στο γήπεδο εννοώ) εναντίον κάποιου άλλου βασιζόμενος στο χρώμα, τη θρησκεία ή τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, κάτι που όσο κάφροι κι αν είμαστε, μας τιμά.

Στο τέλος το «γλύκανε» μάλιστα λίγο, αναφερόμενος στις φοβερές και τρομερές αλλαγές που θα γίνουν (αν γίνουν και ενώ μπορούσαν να είχαν γίνει εδώ και χρόνια), προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι, κάτι λογικό αφού απευθύνεται σε ιθαγενείς που τάζοντάς τους καθρεφτάκια τους παίρνει το χρυσάφι (και ο νοών νοείτω).

Ψηλέ, αν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις τα πράγματα, ξεκινάς αλλάζοντας τον εαυτό σου. Σε πρώτη φάση αν είχες λίγη τσίπα πάνω σου θα φρόντιζες να βρίσκεσαι στη θέση σου με τις διαδικασίες που απαιτούνται. Θα φρόντιζες μετά από το κράξιμο που έφαγες να δώσεις αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία στον κόσμο για να τους πείσεις ότι υπάρχει διαφάνεια. Θα φρόντιζες να ξεκαθαρίσει το θέμα με τα τηλεοπτικά και να ξηλώσεις μια και καλή τον αγαπημένο σας Άγγελο Χάνου. Θα φρόντιζες ένα εκατομμύριο απλά πράγματα που θα διασφάλιζαν και θα αναβάθμιζαν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης και όλα αυτά θα μπορούσες να τα πράξεις χρόνια πριν μαζί με τον κολλητό σου, αλλά μάλλον ήσασταν απασχολημένοι ένας Θεός ξέρει με τι (μεταξύ μας κι εγώ ξέρω, αλλά σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα καταφύγετε στις μηνύσεις).

Τώρα για τα μικρόφωνα που δεν δούλευαν, το ποιός κάθισε πρώτο τραπέζι πίστα και ποιός δεύτερο, το ποιός έλαμψε δια της απουσίας του, το γιατί καθυστέρησε να ξεκινήσει η εκδήλωση και γενικότερα τι άλλου είδους μπάχαλα δημιουργήθηκαν δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, όταν επί της ουσίας μιλάμε για μια «αγορασμένη» Ένωση που πραγματικά αν έκανε τα μισά από τα αυτονόητα θα είχαμε δει άλματα προόδου εδώ και χρόνια.

Εκτός λοιπόν από την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό σας, γαμώ την ανικανότητά σας, όπως και τον καρεκλοκενταυρισμό σας.

Μέχρι την επόμενη φορά, αλλάξτε και κανένα πλευρό για να μην πιαστείτε!

Υ.Γ. Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουμε γεμίσει από εξυπνάκηδες που ενώ έχουν άδικο (και το ξέρουν ή είναι απλά τόσο κρετίνοι που δεν το αντιλαμβάνονται) απειλούν να μου κάνουν μήνυση (δεν αναφέρω ονόματα για να μην γελάσουν κι οι πέτρες) θα σας αναφέρω τρία πράγματα.

α) Ανεξάρτητα με τα κωλοχανεία που έχετε συνηθίσει να έχετε παρτίδες, το erasitexnika.gr διαθέτει νομικό τμήμα το οποίο συμβουλευόμαστε ανελλιπώς και μάλιστα αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων γραφείων της Θεσσαλονίκης.

β) Αν κάθε φορά που τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου απειλούμασταν με μήνυση από κάποιους σαλιάρηδες είχαμε ένα δεκάευρω, πιστέψτε με δεν θα είχαμε λόγο να εργαζόμαστε.

γ) Για αυτούς που απειλούνε ότι θα μου πάρουν ότι έχω και δεν έχω, να τους πληροφορήσω ότι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτω στο όνομά μου είναι μια τσόπερ του 1997, οπότε όπως είχα πει στο παρελθόν και σε έναν βλάκα που μου άρθρωσε την προαναφερθείσα απειλή, «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Παρεμπιπτόντως αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε το μοναδικό περιουσιακό μου στοιχείο μέσω της δικαστικής οδού, βιαστείτε γιατί αυτές τις μέρες ψάχνω αγοραστή.

Ηλίας Μυλωνάς

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα