wrapper

Αυτός ο αδαμάντινος χαρακτήρας, υπόδειγμα ήθους και ευ αγωνίζεσθαι δεν αποτελεί πλέον κομμάτι του τεχνικού τιμ της "πράσινης" ακαδημίας.

Μετά από μια άψογη συνεργασία που διήρκεσε οκτώ έτη, ο Μακεδονικός και ο συγκεκριμένος προπονητής δεν θα συνεχίσουν στον ίδιο, επιτυχημένο, δρόμο. Αναφερόμαστε λοιπόν στον Γιώργο Καραδήμο, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει αποσπάσει εκατοντάδες κολακευτικά σχόλια, τόσο για τη δουλειά του, όσο και για την όρεξη, διάθεση και μεράκι που επέδειξε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές ώστε να τους οδηγήσει σε ένα υψηλό ποδοσφαιρικό, μα και κοινωνικό-μορφωτικό επίπεδο. 

Από την πλευρά το ο σύλλογος ανέφερε σχετικά:

"Ο προπονητής Γιώργος Καραδήμος αποχωρεί από την Ακαδημία ποδοσφαίρου του Μακεδονικού, μετά από θητεία οκτώ χρόνων στους κόλπους της. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο έμπειρος «κύριος Γιώργος» – όπως τον φώναζαν τα παιδιά του – πέρασε τα μισά χρόνια της προπονητικής του καριέρας στην «πράσινη» οικογένεια μας και ο ίδιος, με τη σειρά του, συνέδραμε σημαντικά, βάζοντας τους δικούς του λίθους, στην πορεία εξέλιξης της Ακαδημίας μας. Ο σύλλογος δε θα μπορούσε παρά να τον ευχαριστήσει θερμά για την προσφορά του στη βελτίωση της εξωτερικής και εσωτερικής εικόνας της Ακαδημίας και, φυσικά, στο παιδαγωγικό κομμάτι, μιας και επιμόρφωσε ποδοσφαιρικά και κοινωνικά πολλούς μικρούς αθλητές, και να του ευχηθεί καλή συνέχεια και σταδιοδρομία!".

Ο Γιώργος Καραδήμος παρέθεσε δηλώσεις στο επίσημο site του Μακεδονικού και πιο συγκεκριμένα είπε:

"Ήταν οκτώ χρόνια δημιουργικά, μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες. Μάλιστα, με την κ. Μαρία Εξαδακτύλου ήμασταν μαζί από την αρχή, από πριν οκτώ χρόνια, όταν ακόμη η Ακαδημία δεν είχε ανθίσει όπως σήμερα, έχοντας το πολύ 70 παιδιά. Σιγά σιγά, με συλλογική, ομαδική προσπάθεια, δημιουργήσαμε κάθε χρόνο πολλά πράγματα, μέσα από πολλές εργατοώρες, με πολλή αγάπη γι’ αυτό πουκάνουμε, σιγά σιγά προσθέταμε κάθε χρόνο κι ένα λιθαράκι για να φτάσουμε τόσο ψηλά όσο σήμερα. Αποχωρώ με τις καλύτερες αναμνήσεις, γλυκές, όμορφες, συγκινητικές, και κακές βεβαίως, που μας έκαναν δυνατότερους ώστε να βελτιωνόμαστε και να προοδεύουμε".

Ενώ στην ερώτηση "Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στα παιδιά και τους συνεργάτες σου;", αυτός απάντησε:

"Πρώτα απ’ όλα, για τους συναδέλφους προπονητές: βλέπω ότι έχουν πολλή θέληση και αγάπη, δίψα για διάκριση, ότι είναι παιδιά που διαβάζουν συνέχεια, δε σταματούν ποτέ να γίνονται καλύτεροι. Το εκτιμώ πάρα πολύ αυτό σε έναν συνάδελφο, με κάνουν κι εμένα καλύτερο, κι εγώ προσπάθησα να βοηθήσω από τη μεριά μου όσο μπορούσα τους συνεργάτες μου. Οι σημερινοί προπονητές, είναι 2-3 βήματα μπροστά απ’ ό,τι ήταν το επάγγελμα πριν δέκα χρόνια. Έχει εξελιχθεί το αντικείμενο, έχουν δημιουργηθεί και νέες θέσεις εργασίας, όπως αυτή του αναλυτή. Τα παιδιά το θέλουν πάρα πολύ και δουλεύουν σκληρά, εύχομαι να συνεχίσουν έτσι και να ξέρουν ότι θα ανταμειφθούν. Να παραμείνουν ταπεινοί, χαμηλών τόνων, και κάθε χρόνο να προσθέτουν και κάτι περισσότερο.

Όσον αφορά στους παίκτες μου, τώρα, το πείσμα και η επιμονή τους θα τους κάνουν να διακριθούν στο μέλλον. Για μένα, θα είναι έτοιμοι να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο ευκολότερα, σε σύγκριση με ένα παιδί που δεν ασχολείται με τον αθλητισμο. Θα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους φίλους τους. Αρκεί να υπακούν και να ακολουθούν πιστά τα βήματα και τις συμβουλές που τους δίνουν οι προπονητές τους, είτε οι τωρινοί είτε αυτοί που θα έχουν του χρόνου: γιατί δεν έχει σημασία ποιον θα έχουν, όταν ο σύλλογος λειτουργεί με κοινές βάσεις. Οι ηθικές αρχές και βάσεις, ο ποδοσφαιρικός κανονισμός που είναι πάρα πολύ σημαντικός για μια Ακαδημία, όλα αυτά τα βήματα πρέπει να ακολουθούν οι αθλητές για να προοδεύουν".