wrapper

Την πρωτοβουλία του να βοηθήσει κι αυτός την ομάδα "C’est la vie" πήρε πρόσφατα ο Μέντεκας Καλαμαριάς.

Ύστερα από ενέργειες που έγιναν από τον υπεύθυνο της ακαδημίας Άγγελο Κουρτίδη μαζί με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του σωματείου Δημήτρη Γιαμούρα και την επικοινωνία που είχαν οι προαναφερθέντες με τον δημιουργό αυτής της δραστήριας παρέας, Δημήτρη Αντωνίου, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χεριά και ευχήθηκαν να έχουν μια καλή συνεργασία.

Ας περάσουμε όμως στο who is who, γνωρίζοντας καλύτερα έναν υπέροχο άνθρωπο και την όμορφη ιδέα του για την κοινωνία.

Ο Δημήτρης Αντωνίου αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής στον Μαραθώνα Καλαμαριάς, μάλιστα το ταλέντο του είχε κινήσει το ενδιαφέρον και του ΠΑΟΚ, ωστόσο η μοίρα έμελλε να του παίξει ένα παιχνίδι εκτός γηπέδου γιατί μέσα σε αυτό δεν θα έχανε ποτέ. 

Πριν 11 χρόνια το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου του 2006, στο πεζοδρόμιο έξω από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς συνέβη το δυσάρεστο περιστατικό. Ο μαθητής τότε Δημήτρης ήταν μαζί με δύο φίλους του και ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω τους.

Τα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρώς, αλλά ο Δημήτρης υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και αναγκάστηκε να γίνει ακρωτηριασμός του δεξιού χεριού του.

Έκτοτε ο νεαρός βρίσκεται σωματικά σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, μα πνευματικά σίγουρα πολύ ψηλότερα αφού οι σκέψεις και η φαντασία του ξεπερνούν κάθε τοπογραφικό φραγμό. Η κατάσταση αυτή και όσες δυσκολίες αντιμετώπισε τον ενέπνευσαν για να γράψει ένα βιβλίο με τίτλο "Έτσι είναι η ζωή" που περιέχει 10 διηγήματα, μερικά αληθινά και άλλα μυθοπλασίας, που μεταδίδουν κοινωνικά μηνύματα όπως για την διαφορετικότητα, την βία και την αγάπη.

Ακολούθησε η δημιουργία μιας παρέας από τον Δημήτρη, της C’est la vie, με μοναδικό γνώμονα τη διασπορά της αισιοδοξίας. Ο ένας δίνει δύναμη στον άλλον και όλοι μαζί δίνουν δύναμη, χρώμα και χαρά στον τόπο μας και στους συμπολίτες μας. Το graffiti είναι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να διαδώσουν το "μήνυμα" και να σπείρουν την αισιοδοξία σε όλους μας.

Η τέχνη λοιπόν ως διέξοδο στα προβλήματα των ημερών, καρπός της οποίας είναι οι πολλές χαρούμενες ζωγραφιές σε σχολεία και πάρκα της Καλαμαριάς, έγινε το βασικό θέμα συζήτησης της παρέας που πορεύεται στη διάρκεια των χρόνων ονειροπολώντας για έναν κόσμο του αύριο, πλημμυρισμένο από ευαισθησία και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

"Σαφώς και επικροτούμε την κίνηση του Δημήτρη. Τέτοιες δυνατές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες θα μας βρίσκουν πάντα συμμάχους. Είμαστε σε συχνή επαφή με τον Δημήτρη και από το ξεκίνημα της σεζόν ετοιμάζουμε ορισμένες δράσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα του να εξαπλωθεί και όλο και περισσότερος κόσμος να μάθει τι πραγματικά αυτή πρεσβεύει", τόνισε στο erasitexnika.gr ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των "κοκκινόμαυρων", Δημήτρης Γιαμούρας.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα