wrapper

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα διαλέξεων «Αλέξανδρος Παπαδόπουλος» στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Μίκρα η κοινή συνέντευξη Τύπου της ΕΠΣ Μακεδονίας και της Ένωσης Αθλητικών Κέντρων Ελλάδος σχετικά με τη συνεργασία που θα έχουν τη νέα σεζόν.

***Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣΜ θα παρουσιάζονταν οι όροι συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε ετήσια βάση και οι όροι διεξαγωγής των αγώνων των κατηγοριών Κ 6 έως Κ 12 οι οποίοι θα φιλοξενούνται στα κέντρα – γήπεδα που είναι μέλη της ΕΑΚΕ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντ' αυτού έγινε μια επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

***Στο πάνελ των ομιλητών ήταν ο Σάββας Δημητριάδης (πρόεδρος ΕΠΣΜ), ο Νίκος Τσιόγκας (Πρόεδρος ΕΑΚΕ) και η γραμματέας των πρωταθλημάτων υποδομής της ΕΠΣΜ Πόπη Αντωνίου, οι οποίοι έδειξαν διάθεση να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, που έπεφταν σαν βροχή και ευτυχώς δηλαδή για να βγουν έστω κάποια συμπεράσματα, ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για το τι μέλλει γεννέσθαι σε ότι αφορά το μέλλον των πρωταθλημάτων υποδομών την περίοδο 2019-2020.

***Πρώτα απ' όλα τα τουρνουά που γίνονταν στα αθλητικά κέντρα στις κατηγορίες Κ10 και Κ12 θα ονομαστούν πλέον πρωταθλήματα της Ένωσης. Όλα τα τμήματα των συλλόγων που έπαιζαν στα διάφορα τουρνουά και στην ΕΠΣΜ (πάνω από 700), θα καταγραφούν και θα δηλώσουν συμμετοχή στην Ένωση για να έχουν το δικαίωμα να παίξουν. Αφού καταγράψουν, οι άνθρωποι της Ένωσης  θα χωρίσουν τα τμήματα σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και αυτά θα αγωνιστούν στα πρωταθλήματα των αθλητικών κέντρων που βρίσκονται πιο κοντά, αυτό σημαίνει ότι αν μια ομάδα είχε π.χ. τα τμήματα της στο κέντρο του Τζιόλα, αλλά γεωγραφικά είναι πιο κοντά στο κέντρο του Μακεδονικού, τότε θα παίζουν πλέον εκεί, φυσικά θα ισχύει και το αντίστροφο.

***Αφού ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και περάσει ο πρώτος γύρος αγώνων, τα τμήματα των σωματείων θα χωριστούν σε ζώνες δυναμικότητας, στη δεύτερη φάση των αγώνων θα ξεχωρίσουν τα καλύτερα από την ανατολική πλευρά και τη δυτική και στην τρίτη φάση θα γίνουν οι τελικοί όλων των ζωνών δυναμικότητας σε ένα μεγάλο στάδιο, με τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ να μιλάει για το Καυτανζόγλειο χωρίς όμως μέχρι τώρα κάτι τέτοιο να είναι δεδομένο.

***Όσον αφορά τις άλλες κατηγορίες, δηλαδή πλην της Κ10 και της Κ12, τα αθλητικά κέντρα θα συνεχίσουν τα τουρνουά-πρωταθλήματα που έκαναν, με τη διαφορά όμως ότι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες της ΕΠΣΜ, δηλαδή απαραίτητα όλοι οι αθλητές να έχουν κάρτα υγείας κτλ. Το πρόγραμμα των αγώνων στις κατηγορίες Κ10 και Κ12 θα βγαίνει από την Ένωση.

***Το εγχείρημα γενικά είναι πρωτότυπο, δύσκολο και σίγουρα θα έχει ατέλειες, όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο Σ. Δημητριάδης, αλλά αυτό που θα χρειαστεί από όλους μας είναι η υπομονή ως το τέλος της χρονιάς, ώστε να γνωρίζουμε πλέον πρώτον αν μπορεί να σταθεί και τα επόμενα χρόνια, διορθώνοντας τα λάθη που θα προκύψουν ή να γίνει ένας νέος σχεδιασμός από την αρχή για το πως μπορούν να λειτουργήσουν τα πρωταθλήματα υποδομών στο νομό της Θεσσαλονίκης.

***Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ μαζί με τον Ν. Τσιόγκα ανακοίνωσαν δύο νέα ραντεβού για να μπορέσουν τα σωματεία να γνωρίσουν το νέο αυτό τρόπο διεξαγωγής, το πρώτο ορίστηκε για τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στην ίδια αίθουσα (για τους συλλόγους της ανατολικής Θεσσαλονίκης) και το άλλο την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου, για τις ομάδες της δυτικής Θεσσαλονίκης.

***Μάλιστα ο κ. Δημητριάδης παρέπεμψε τους δημοσιογράφους να βρεθούν και σε αυτά όπου θα αναλυθούν διεξοδικά οι όροι διεξαγωγής των αγώνων, ένα φάουλ του προέδρου μιας που η ανακοίνωση της Ένωσης έλεγε πως αυτό θα γινόταν (και) σήμερα. Στη σημερινή συγκέντρωση έδωσαν το παρών σχεδόν οι μισοί εκπρόσωποι των αθλητικών κέντρων που μετέχουν στην ΕΑΚΕ, ενώ κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Δημητριάδη δύο εξ αυτών θα μπορούν να μετέχουν στα συμβούλια της Ένωσης που θα αφορούν τα πρωταθλήματα υποδομών με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν. 

 

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα