wrapper

Την ικανοποίηση των συμμετεχόντων, καθώς και τα εύσημα αυτών, έλαβαν οι καταρτισμένοι γυμναστές-προπονητές της Pro Goalkeeper Academy, οι οποίοι σε συνεργασία με τη γνωστή στο χώρο εταιρεία “Rinat Greece” διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα την αποθεραπεία και την αποκατάσταση των αθλητών.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του γηπέδου των Νέων Σίνδου και στα ανακαινισμένα γραφεία, αλλά και αποδυτήρια που έχει εξασφαλίσει για τα μέλη της η προαναφερόμενη σχολή τερματοφυλάκων. Οι 38 νεαροί μα και πιο έμπειροι πορτιέρο εκτός της ημερίδας, εισηγητής της οποίας ήταν ο Ηλίας Παπαθανασίου, ακολούθησαν εξειδικευμένο πρόγραμμα προπονήσεων πολλαπλών σταδίων, όπως αναφέρει και πιο αναλυτικά στις δηλώσεις του παρακάτω, ο εκ των υπευθύνων της σχολής, Πασχάλης Παυλίδης.

Μάλιστα η σχολή επιμελήθηκε και τη διατροφή των τερματοφυλάκων που έδωσαν το παρών, γεγονός το οποίο αποδεικνύει και το βαθμό οργάνωσης της.

Η. Παπαθανασίου: “Τα οφέλη του λεμφικού μασάζ είναι άκρως ευεργετικά”

Το erasitexnika.gr έδωσε το παρών και παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς τόσο το θεωρητικό, όσο και το πρακτικό κομμάτι της εκδήλωσης, ενώ συνομίλησε με τον ομιλητή της ημερίδας Ηλία Παπαθανασίου, που μας δήλωσε σχετικά, τα εξής:

“Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι μιας προπονητικής μονάδας είναι αυτό της αποκατάστασης και της αποθεραπείας. Μέσα σε αυτό το κομμάτι εδώ και αρκετά χρόνια σε όσες ομάδες έχω δουλέψει -και το έχω κάνει τόσο ως θεωρεία όσο και ως πράξη-, έχω συμπεριλάβει την λεμφική μάλαξη και τη μάλαξη με τα πόδια, όπου ο ένας παίκτης κάνει μάλαξη στον συμπαίκτη του, ανά ζεύγη. Αυτό παρουσίασα και εδώ, παράλληλα πάντα με τα οφέλη του λεμφικού μασάζ τα οποία είναι άκρως ευεργετικά σε πάρα πολλά συστήματα του ανθρώπινου σώματος, όπως είναι στο μυικό, το εριστικό, το καλυπτικό και το νευρικό. Προ της αθλητικής δράσης (σ.σ. η προπόνηση που ακολούθησε) το έδειξα στα παιδιά στη θεωρία και στο τέλος της αθλητικής δράσης το κάναμε πράξη, βλέποντας όλοι μαζί τα πολλαπλά οφέλη της συγκεκριμένης μάλαξης”.

Όσο για τη σχολή γενικότερα μας είπε:

“Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη δυτική Θεσσαλονίκη η λειτουργία μιας τόσο εξειδικευμένης σχολής, καθώς δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους τερματοφύλακες να δουλέψουν με σωστό προγραμματισμό, τα κατάλληλα υλικά και να τροφοδοτηθούν με όλα εκείνα τα στοιχεία της φυσικής κατάστασης που ενδείκνυνται για τα παιδιά που έχουν τη διάθεση να δουλέψουν επαγγελματικά”.

Σε ερώτηση μας για το πόσο σημαντικό είναι ένας τερματοφύλακας να δεχτεί μαθήματα από μια σχολή τερματοφυλάκων τόνισε:

“Τα αποτελέσματα, σε μια εξειδικευμένη σχολή τερματοφυλάκων που λειτουργεί ως personal training για τον αθλητή, αλλά και η εξέλιξη του, είναι πράγματα εμφανέστατα στο γήπεδο και βοηθούν τόσο τον ίδιο, όσο και την ομάδα του. Σημειωτέων ότι η Pro Goalkeeper Academy ακολουθεί πιστά ένα ολοκληρωμένο τρίπτυχο, αφού προπονεί με τα πιο σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα τερματοφύλακες όλων των ηλικιών, σε κλειστά τμήματα και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες από τη σελίδα της σχολής στο internet, την αντίστοιχη που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, αλλά και καλώντας τους υπευθύνους. Αναλυτικά:

Website: www.progoalkeeperacademy.gr
Facebook: Pro Goalkeeper Academy
Τηλέφωνα: 6932333229 (Πασχάλης Παυλίδης), 6936217852 (Βαγγέλης Πίτκας), 6944502891 (Ηλίας Παπαθανασίου).


*. Η Rinat Greece δραστηριοποιείται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και Βουλγαρία, ενώ διαχειρίζεται από τα αδέρφια Γουμαγιά, Γιώργο και Μάριο.

 

Ένα μικρό απόσπασμα από την προπόνηση (αλλάξτε ανάλυση σε 1080p για καλύτερη ποιότητα εικόνας)

 

Συνέντευξη με τον υπέυθυνο της Pro Goalkeeper Acedemy, Πασχάλη Παυλίδη (αλλάξτε ανάλυση σε 1080p για καλύτερη ποιότητα εικόνας)

 

Ρεπορτάζ / Κείμενο: Ιορδάνης Κεστελίδης

Φωτογραφίες: Ιορδάνης Κεστελίδης - Ηλίας Μυλωνάς

Κάμερα: Ηλίας Μυλωνάς

Μοντάζ / Παραγωγή: Hideout Productions

 

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα