wrapper

Σημαντικές παρεμβάσεις σημειώθηκαν μόλις πρόσφατα στον ΚΑΠ, με αποτέλεσμα να προκύψουν κάποια καινούργια δεδομένα.

Το erasitexnika.gr σας παρουσιάζει μία προς μία όλες τις παραμέτρους.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ένα κομβικό σημείο, μιας που στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα επιτρέπονται πλέον τέσσερις αλλαγές και όχι τρεις όπως προβλέπονταν μέχρι πρόσφατα. Ως ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ορίζονται αυτά της Γ’ Εθνικής και τα τοπικά, ενώ το μέτρο των τριών αλλαγών παραμένει στις επαγγελματικές κατηγορίες (Super League & Football League). Εννοείται πως σε αμφότερα τα πρωταθλήματα απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή έχει αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους (12 για τα πρωταθλήματα γυναικών).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων, ως πρώτο κριτήριο ορίζεται η συγκομιδή βαθμών της καθεμιάς στους μεταξύ τους αγώνες. Σε περίπτωση νέας ισοβάθμησης θα λαμβάνεται υπόψη η διαφορά τερμάτων και αν κι εδώ δεν υπάρχει αποτέλεσμα, τότε ως κριτήριο τίθεται η καλύτερη επίθεση –πάλι στους μεταξύ τους αγώνες-. Από κει και έπειτα ακολουθεί (στο σύνολο αγώνων του πρωταθλήματος) η διαφορά τερμάτων, κατόπιν η καλύτερη επίθεση και τέλος η καλύτερη άμυνα.

ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Κάθε αγώνας που θα αναβάλλεται ή θα διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά την επόμενη μέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα, χωρίς να υπάρξει ειδοποίηση των ομάδων. Με άλλα λόγια, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δώσουν το παρών χωρίς να υπάρξει ενημέρωση από τη διοργανώτρια αρχή, εκτός αν αυτή κρίνει ότι οι καιρικές συνθήκες θα εμποδίσουν την τέλεση του αγώνα και την επόμενη μέρα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απαγορεύεται ρητά σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός ενός 24ώρου σε δύο αγώνες της ομάδας στην οποία ανήκει ή άλλων ομάδων, όπως για παράδειγμα της Εθνικής. Το 24ωρο αρχίζει να «τρέχει» από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του αθλητή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν την έναρξη του δευτέρου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία (και γυναικών) έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν στην εντεκάδα τους επτά ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, δηλαδή Ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο. Στα δελτία των αλλοδαπών πρέπει η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη να καλύπτει τη συμμετοχή τους, αλλιώς αυτή λογίζεται ως αντικανονική.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Σε όλους τους αγώνες επαγγελματικών, ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών πρωταθλημάτων, όπως και σε πρωταθλήματα υποδομών και προεπιλογής εθνικών ομάδων (παίδων και νέων) είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού στο γήπεδο με ευθύνη μάλιστα της γηπεδούχου ομάδας. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, το παιχνίδι δεν πραγματοποιείται, η υπαίτιος ομάδα χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3 και της επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΣΩ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Η νικήτρια ομάδα του θεσμού του κυπέλλου θα παίρνει το εισιτήριο για τη Γ' Εθνική, εκτός αυτή είναι πρωταθλήτρια της Α1. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, τότε προβιβάζεται η φιναλίστ, εφόσον όμως συμμετέχει και αυτή στην Α1. Σε κάθε άλλη περίπτωση η άνοδος χάνεται.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΣΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Σε περίπτωση που πρωταθλήτρια ομάδα κερδίσει τον προβιβασμό της στη Γ' Εθνική και για τον οποιοδήποτε λόγο δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε αντικαθιστάται από την δευτεραθλήτρια και αυτή με τη σειρά της με την τριταθλήτρια.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Στη Γ' Εθνική κατηγορία θα προβιβάζονται συνολικά 56 ομάδες. Αυτές θα είναι οι 53 πρωταθλήτριες των ΕΠΣ και οι 3 δευτεραθλήτριες των ιδρυτριών ενώσεων.

*. Να σημειωθεί ότι ο Κ.Α.Π. πλέον είναι ενιαίος για επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και όχι δύο διαφορετικά κείμενα όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα